Led gu10

LED gu10LED lampen worden in deze periode steeds meer toegepast. De start van de LED lamp liep in het begin niet zo soepel. De oorzaak daarvan was dat de eerste LED lampen een te fel licht uitstraalde en dat ze niet te dimmen waren. In de tussen tijd is men op zoek gegaan naar oplossingen en dat is ook gelukt! Nu heeft de LED lamp alleen maar voordelen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en de LED gu10 die wordt tegenwoordig veel gebruikt.

LED lampen met een GU10 fitting hebben een bajonet sluiting. Dit betekent dat de lamp en de lamphouder aan elkaar bevestigd zijn door middel van 2 verende pennen of nokken. Een vergrendelingssysteem fixeert dan de lamp en de lamphouder. Bevestigen gebeurd door beide ten opzichte van elkaar in over een beperkte hoek te verdraaien. Losdraaien doet u door ze tegenovergesteld te verdraaien.

Doordat de LED Lampen met een gu10 fitting goed in de lampvoet zitten kun deze lampen goed tegen trillingen.

Voordelen LED gu10

Een LED lamp heeft veel meer branduren dan een gewone gloeilamp. Een gewone gloeilamp brandt ongeveer 1000 uur terwijl een LED lamp wel 50.000 branduren heeft. Dat is dus 17 jaar bij 8 branduren per dag. Ondanks dat hij wat meer kost zal men dat snel terugverdient hebben. Ook is het niet zo vaak noodzakelijk om een LED lamp te vervangen als hij stuk is, ten opzichte van andere verlichting. Dat is vooral belangrijk in bijvoorbeeld fabriekshallen en kantoren. De LED lamp met een GU10 fitting zijn zeer goed om een in bedrijf toe te passen, omdat ze daar altijd aan trillingen onderhevig zijn.

Een LED lamp verbruikt ook veel minder elektrische energie. Hij verbruikt ongeveer 90% minder dan de gewone gloeilamp

De gloeilamp wordt niet meer vervaardigd. De Europese Unie heeft besloten dat er vanaf 2012 geen gloeilampen meer gemaakt mogen worden. Zij verbruiken te veel elektrische energie en dat is slecht voor het milieu. Men mag nog wel de oude voorraad opmaken die men heeft, maar het is niet meer mogelijk om nieuwe gloeilampen bij te bestellen.

De LED lamp met een GU10 fitting.

De LED lampen die zijn voorzien van een GU10 fitting kunnen goed op plaatsen worden gebruikt waar veel trillingen zijn. Dat komt door de bajonetfitting waarbij de voetjes 10mm uit elkaar staan. De fitting wordt gebruikt voor 230V LED lampen. Het is ook zeer gemakkelijk om deze lampen te vervangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>