LED lamp – de toekomst!

LED lamp
In dit artikel gaan we bekijken wat nou eigenlijk de voordelen en nadelen zijn van de LED lamp. Hoe deze voordelen de enkele nadelen overschaduwen. Ook laten we zien hoe u uw eigen dief bent als u nog geen gebruikmaakt van LED lampen. En wat MegaLEDverlichting u te bieden heeft, wat betreft LED lampen.

Wat de voor- en nadelen zijn van de LED lamp

Alhoewel LED lampen duurder zijn dan halogeen lampen, TL buizen, gloei lampen, etc. wordt dit gecompenseerd met het feit dat ze LED lampen zeer energiezuinig zijn. Doordat deze lampen energiezuinig zijn gaan ze ook langer mee. LED lampen laten namelijk veel minder warmte los dan alle andere verlichtingen. Neem bijvoorbeeld een gewone TL buis of natriumverlichting. Deze gaan tussen de 15.000 en 20.000 branduren mee. Terwijl de huidige LED lamp op zijn minst 50.000 uur kan branden.

Ook een verschil is, is dat de LED lampen veel sneller volledig branden. Na het aanzetten van een TL, spaarlamp, halogeenlamp of gloeilamp zal het zeker 30-60 secondes duren voordat het volledig ontbrand is. Bij de LED lamp is dit in een fractie van een seconde gebeurt.
Wat ook een groot verschil is, is dat een LED lamp veel minder kwetsbaar is dan andere lampen. U hoeft u dus niet zo voorzichtig te zijn met een LED lamp als dat u gewend bent met bijvoorbeeld een spaarlamp!

Zoals u al heeft gelezen stoten de LED lampen minder warmte af dan andere lampen. Het is alleen is wel zo dat de LED lamp veel gevoeliger is voor warmte. Als u dan ook niet voorzichtig bent met de temperatuur dan zal een LED lamp sneller niet meer bruikbaar zijn.

Wat kan MegaLEDverlichting.nl voor u betekenen qua LED lampen?

Er werd al gezegd dat LED lampen minder snel warmte afstoten, maar wel kwetsbaarder zijn voor warmte. Daarom biedt LED verlichting een aluminium koellichaam om de warmte nog verder terug te brengen van de LED lampen. Daarbij kan u ook nog eens gebruik maken van een lichtarmatuur. Het koelen wordt zelfs versterkt door speciale koelopeningen in het armatuur om er voor te zorgen dat uw LED lampen zo goed als volledig beschermd zijn vermindering van kwaliteit door een te hoge temperatuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>