Geld besparen met LED? Lees hier hoe!

Geld besparen met LEDU hoort het overal: internet, reclame op televisie en radio. Het lijkt alsof u overspoeld wordt met de nieuwe generatie verlichting: LED. Het merendeel gaat over de besparende factor van dit type verlichting en hoewel u overal wel hoort dat het besparend werkt, blijft het vaak onduidelijk HOE u nu precies kan geld besparen. Wij helpen u in dit artikel even op weg!

Overstappen naar LED en geld besparen?

Geld besparen met LED kan enkel door het toepassen van LED. Is dit echter in alle situaties interessant? Nee. LED lampen zijn dan wel lager in verbruik, maar ze zijn wel hoger in aankoopprijs. Dat wil zeggen dat u eerst moet investeren voor u kan besparen. Dat wil ook zeggen dat u eerst al een tijdje moet besparen voor u de investering weer terugverdiend heeft en kan gaan geld besparen op LED.

Wanneer u dus een LED lamp gaat installeren in de kelder of berging waar u zelden komt, zal dit een investering zijn die niet veel zal opbrengen. Geld besparen zit er dan niet in! Maar wanneer u een LED lamp gaat installeren in de woonkamer waar uw verlichting meerdere uren per dag brandt, zal dit zeer snel zijn vruchten afwerpen.

Hoeveel kan ik besparen?

Alles is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid lampen die u voorziet. In een woning waar alle halogeenlampen vervangen werden door LED, zal het mogelijk zijn om tot 20% op uw energiefactuur te gaan besparen. Rekent u daar dan de aankoop van LED lampen bij en u mag verwachten dat na een maximum van 2 jaar uw investering zichzelf heeft terugverdiend en dan gaat u pas echt geld besparen.

LED gaat ook verouderen.

LED heeft, net als elke andere lichtbron een levensduur. Niets heeft het eeuwige leven, zo ook LED niet. Maar het is wel een feit dat LED een beduidend langere levensduur heeft dan ieder andere lichtbron. Zo zal een halogeenlamp gemiddeld 5000 branduren hebben, waar LED er 50 000 heeft. Dat is, zoals u kan zien, een groot verschil. Het is dan wel zo dat LED duurder is in aankoop, maar als u dan vergelijkt in functie tot de levensduur, is LED zeker de investering waard!

Wat zijn de mogelijkheden voor vervanging naar LED?

Uw bestaande verlichtingsarmatuur laten ombouwen door de fabrikant.
Vele fabrikanten bieden een relight- programma aan. U kan uw bestaande toestellen inleveren en laten ombouwen naar LED. Dit is uiteraard niet kosteloos, maar zo bent u wel zeker van kwaliteit, garantie en de zekerheid dat het comform de marktregels is gebeurd. Zelf uw toestellen ombouwen raden wij ten zeerste af. U verliest hierdoor eveneens uw garantie op dit toestel.

Uw bestaande verlichtingsarmaturen voorzien van LED-lampen.
Deze optie is een van de meest voorkomende. U gaat uw bestaande lampen vervangen door een LED-lamp. Het is eenvoudig, veruit de goedkoopste oplossing en u kan het makkelijk zelf.

Bij twijfel kan u zich steeds laten adviseren door een erkend vakman.

Geld besparen met LED verlichting is eenvoudig, dus waarom zou u het niet doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>