LED lampen e27

LED lampen e27Vraagt u uzelf soms af wat LED verlichting nou eigenlijk is? Wat is het verschil met andere soorten lampen en welke voordelen zijn eraan verbonden? LED lampen zijn tegenwoordig bijna overal verkrijgbaar. U kunt kiezen uit verschillende soorten maten, kleuren en toepassingen. De meest gebruikte maat is de e27. LED lampen e27 worden meestal bij huishoudelijke installaties of in kantoren gebruikt.

Hoe werken LED lampen precies?

De afkorting LED staat voor Light Emitting Diode. Dit betekent in het Nederlands een licht uitstralende diode. Een diode is een elektrisch element die elektriciteit maar in één richting geleidt. Er brandt licht als er stroom door de halfgeleider heen gaat. De halfgeleider van een LED heeft een positieve en een negatieve zijde. Een halfgeleider is een stof die elektriciteit alleen in bepaalde omstandigheden geleidt. Bij een LED wordt de elektriciteit enkel geleidt als de negatieve en positieve deeltjes naar elkaar toe bewegen. Dit gebeurd alleen als er een batterij wordt aangesloten. Als de deeltjes met elkaar reageren, verliezen ze energie in de vorm van fotonen. Fotonen zijn lichtdeeltjes en creëren dusdanig licht.

Veel geld besparen met LED lampen

Een groot voordeel bij het gebruik van LED lampen is de energiebesparing. In tegenstelling tot een gloeilamp of een spaarlamp, gaat een LED lamp véél langer mee en heeft véél meer branduren. Een LED lamp haalt met gemak 50.000 branduren of meer. Bij een spaarlamp bijvoorbeeld is dat maar tussen de 8000 tot 15.000 branduren. Ondanks de vele branduren wordt de lamp nauwelijks warm. Dat is maar goed ook want zo wordt er meer bespaart doordat bijna alle energie wordt omgezet in licht en niet in warmte. Daarnaast hoeft u zich ook geen zorgen te maken als u de LED lamp een keertje per ongeluk laat vallen. Een goede kwaliteit LED lamp is bijzonder sterk en trilbestendig.

LED lampen e27

Zoals al eerder genoemd werd is de e27 de meest gebruikte maat of fitting. De ‘’E’’ staat voor Edison-schroefdraad en de 27 voor het aantal millimeters van de schroefdraad. Door middel van de schroefdraad draait u de lamp in de lamphouder. Deze fitting wordt onder andere gebruikt op scholen, bedrijven, huishoudens, ziekenhuizen, kantoren en nog veel meer plekken. Zowel particulieren als bedrijven stappen massaal over op LED verlichting. Bij Megaledverlichting kunt u met deze trend meegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>