LED lampen kopen

LED lampen kopenVroeger werden er vooral gloeilampen gebruikt om een kamer te verlichten. Tegenwoordig is dat wel anders. Men maakt vaker gebruik van LED verlichting. LED lampen kopen wordt steeds simpeler en de mogelijkheden worden steeds groter. Binnenkort zal het niet meer mogelijk zijn om gloeilampen in de winkel te kopen! Stap daarom dus over op LED verlichting!

Ontwikkeling LED lampen

De gloeilampen die we nu in een huiskamer gebruiken kunnen we binnen een niet al te lange tijd niet meer in de winkels in Nederland komen. Ze worden uit de handel genomen om verschillende redenen. De gloeilampen gebruiken namelijk heel veel elektrische energie. De Europese Unie heeft daarom besloten dat deze gloeilampen uit de handel genomen moeten worden. Dat gebeurt vanaf 2012.

De voorraad die men heeft in de winkels heeft mag men nog wel opmaken maar nieuwe kunnen ze niet meer bestellen. Ondanks dat de gloeilampen veel elektrische energie gebruiken geven ze in verhouding maar weinig licht. De maandelijkse premie op energie kosten moet omlaag en we willen minder elektrische energie verbruiken en daarom heeft men naar vervangers gezocht.

In eerste instantie gingen we veel TL verlichting gebruiken. Maar deze manier van verlichting geeft een onprettige sfeer in de huiskamer. Het is wel goede verlichting voor kantoren en dergelijke. Na de TL verlichting zijn we steeds meer halogeenlampen gaan toepassen. Deze waren al een stuk productiever in het elektrische verbruik.

De LED lamp

Tenslotte heeft men de LED lamp ontwikkelt. Deze lamp verbruikt zeer weinig energie maar in het begin was men terughoudend voor wat betreft een LED lamp kopen. De LED lamp werd in het begin ook nog niet in de huiskamer gebruikt. De lamp gaf een te fel licht en het was niet mogelijk om hem te dimmen. Dat is gelukkig nu wel anders!

De voordelen van een LED lamp zijn groot. In de eerste plaats verbruiken ze praktisch geen elektrische energie. Wanneer u alle lampen in huis voorziet LED verlichting zult u merken dat uw elektrische verbruik zal dalen en dit merkt u aan de rekeningen.

Tegenwoordig worden de LED lampen ook steeds meer gebruikt omdat ze nu ook kunnen dimmen. Vooral in de huiskamer is dit belangrijk omdat u daar niet altijd in fel licht wil zitten. De huiskamer is meer een ruimte dat behoefte heeft aan sfeerlicht. In eerste instantie waren er alleen LED lampen te koop met wit licht maar ook dat is nu veranderd. U kunt ze nu in verschillende soorten kleuren aanschaffen.

LED lampen kopen

In eerste instantie zijn led lampen kopen goed omdat het elektrische energieverbruik een stuk lager ligt dan bij de andere lampen. Een ander belangrijk voordeel is dat het aantal branduren van een LED lamp een stuk hoger ligt dan andere lampen. Het aantal branduren van een gewone gloeilamp ligt op 1000 uur terwijl dat bij een LED lamp wel 50.000 uur is! De LED lamp is wel wat duurder maar deze meerprijs heeft u snel terugverdiend.

Het kopen van een LED lamp

LED lampen kopenHet kopen van een LED lamp kent dus vooral veel voordelen. De LED lamp geeft veel licht, is dimbaar en heeft veel branduren. Ook het elektrische energieverbruik ligt een stuk lager. Het enige ‘nadeel’ dat er gezien kan worden dat is de prijs. De LED lamp is wat duurder dan andere lampen maar dit heeft u in NO-TIME terug verdiend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>