LED verlichting voordelen

Led verlichting voordelen

LED verlichting voordelen
LED verlichting kent een aantal voordelen ten opzichte van traditionele verlichting. Het belangrijkste voordeel is het lage energieverbruik. LED verlichting is ook geschikt voor buitengebruik en werkt ook goed onder lage temperaturen. Daarnaast is LED verlichting beschikbaar in vele verschillende kleuren. LED verlichting voordelen genoeg dus!

Ook een voordeel van LED verlichting is de lange levensduur van LED verlichting. Deze kan makkelijk oplopen tot 50.000 uur. LED verlichting is ook nog eens een stuk veiliger als de traditionele verlichting, omdat LED verlichting niet warm wordt. Er is dus minder brandgevaar.

Wat is LED verlichting

De afkorting LED staat voor Light Emitting Diode. Een diode is een halfgeleider. Als hier stroom doorheen gestuurd wordt geeft deze licht. Elke kleur licht kan op deze manier gemaakt worden, afhankelijk van het materiaal van de halfgeleider. Een enkele Led lamp is klein, variërend tussen 2 en 5 mm. Om veel licht te krijgen worden dus meerdere LED lampjes in een lamp gebruikt.

Om het kille licht van LED verlichting warmer te maken wordt een laagje fosforescerend materiaal op de lampen aangebracht. Hierdoor krijgt het licht een warme, daglicht tint.

Andere toepassingen van LED verlichting

LED verlichting vinden we tegenwoordig ook terug in lichtsnoeren. Deze snoeren zijn makkelijk aan te brengen aan bijvoorbeeld een tuinhek of een dakgoot. Hierdoor ziet een ogenschijnlijk saai iets er direct een stuk stralender uit. Ook zijn er tegenwoordig LED lichtnetten te koop. Zo’n net is eenvoudig over bijvoorbeeld een boom te hangen waardoor deze heel en doeltreffend versiert is.

Nu is het tijd om over te stappen!
LED verlichting heeft veel voordelen. Het is voordelig en veilig! U schaft het eenmalig aan en u zult er jaren lang plezier van hebben. Wacht er dus niet te lang mee en stap nu al over op LED verlichting!

Met zoveel LED verlichting voordelen stapt u toch ook over?

1 reactie op “LED verlichting voordelen

  • Lauren de Bruijn schreef:

    Ik wist wel dat een van de grootste voordelen van LED verlichting is de levensduur, maar ik had geen idee dat het makkelijk tot 50.000 uur kan oplopen. Dat klinkt indrukwekkend! Ik wil mijn vloerlampen vervangen omdat hun looptijd kort is. Nu zie ik dat LED verlichting voordelig en veilig is, dus het is tijd om over te stappen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>