Wat is het verschil tussen TL verlichting en LED verlichting?

tl verlichting

Wat is TL verlichting?

TL verlichting is uitermate geschikt voor zowel binnen- als buitenverlichting. Het wordt doorgaans gebruikt in woonhuizen en bedrijfspanden. Doordat ze ook verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren wordt er ook vaak gebruik van gemaakt bij reclameverlichting. Een andere variant is de metaalhalidelamp deze heeft een veel grotere lichtopbrengst en wordt onder andere gebruikt voor de verlichting van stadions en etalages. Ook de welbekende spaarlamp is een een variant van de TL buis.

TL verlichting heeft als grootste voordeel dat de lichtopbrengst in vergelijking met het energieverbruik relatief hoog is. Dit komt omdat er weinig energie verloren gaat aan warmte. Ook gaan TL buizen lang mee en zijn ze goedkoop te vervangen.

De voordelen van LED verlichting ten opzichte van TL verlichting

De populariteit van TL verlichting begint nu in kracht af te nemen. U zult ongetwijfeld al op de hoogte zijn van LED verlichting. De nieuwste modellen geven een hoger rendement aan verlichting ten opzichte van een TL buis.

Het voordeel van een LED lamp is dat het veel langer meegaat dan een TL buis of spaarlamp. De kosten van de LED lamp liggen misschien wel iets hoger, maar die heeft u in no-time weer terug verdiend!

Naast dat de LED lamp een energie besparing oplevert is het ook een voordeel dat er geen schadelijke stoffen worden gebruikt bij het fabricageproces. Bij de TL verlichting word er nog een hoop kwik en lood gebruikt en dat is bij de LED lamp niet het geval.

Waarom dus eerder kiezen voor LED verlichting ?

Hoewel de aanschafprijs van LED verlichting soms dus hoger ligt dan de TL verlichting, wegen de voordelen van LED verlichting vele malen meer op tegen dit enige nadeel. LED verlichting is bovendien in veel meer uitvoeringen verkrijgbaar. Denkt u maar aan de verschillende soorten inbouw spotjes. Deze keus heeft u nou eenmaal niet bij de TL variant.

Twijfel dus niet langer en kies voor LED verlichting!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>